Syystuska 29.-31.10.2021 Lohjalla – Jantoniemi/Karkali/Karnaisten korpi

Hämmentävää!

Alla ajatuksia retkellä olleilta:

”Syystuskailtiin varsin mukavassa syyssäässä ja pääsin näyttämään kanssavariksille itselle niin rakkaita metsämaisemia. Uutena kokemuksena itsellekin oli yöpyminen Ahvenlammen laavulla, ja varsin vaikuttava kokemus se olikin.

Lauantaina tehtiin mukava kävelykierros Karkalin luonnonpuistossa ja pistäydyttiin myös Torholan luolalla, joskin ilta oli jo ehtinyt pimetä ja päädyttiin vaan ihailemaan luolaa ulkopuolelta. Lauantai-ilta sujui leppoisissa merkeissä mökillä ja sunnuntaina käytiin vielä katsastamassa Caminon lapsuudenmaisemia Liessaaren ulkoilualueella. Todella mukava ja rentouttava viikonloppua meillä oli, iso kiitos kaikille mukanaolijoille!”
-Terkuin Mirveli-

Tukikohtana Mirvelin porukoiden kaunis kesäpaikka.

”Lapsuuteni Lohjalla asuneena oli todella kiva saada porukka Lohjalle ja kuulla heidän ajatukset paikasta! Ensimmäinen yö Ahvenalammen laavulla meni todella mukavasti. Laavu on todella kauniin pienen lammen rannalla ja kaukainen pieni hurina Turku/Helsinki moottoritiestä ei haitanut yhtään. Yökin oli lämmin, joten ehkä ensi kerralla ei tarvitse kaikkea omaisuutta laittaa päälle kun menee nukkumaan. 

Lauantain kohokohta oli Mirvelin äidin pata. Sen lisäksi, että pääsimme nauttimaan Mirvelin vanhempien hulppeasta kesäpaikasta, niin meidät myös ruokittiin siellä. Pata oli täydellinen ruoka Karnaisten korven jälkeen ja ennen kuin lähdimme kohti Karkalin luonnonpuistoa ja Torholan luolaa.  

Sunnuntaina ehdittiin käymään Liessaareen luontopolulla ja nauttimaan lounas paikallisessa pizzeriassa. Pizzerian paikalla oli lapsuudessani ollut ”Lohjan Kalastus ja Retkeily”, joten aika sopiva lounaspaikka meille!   -Terveisin, Camino-

Korpea, lampia, isoja järviä – Lohjalla on paljon retkeilijälle tutkittavaa.

”Tässä lyhyesti: pikkasen säätöä ennen lähtöä ja pääsin perille lohjalle Mirvelin vanhempien mökille, joka oli aivan upea. Sauna ja makaronipata kyllä kruunasi viikonlopun. Kiireetön retkeily oli aivan omiaan kiireisen työviikon jälkeen.

Karnaisten korpi oli metsänä/kohteena upea ja rauhoittava paikka kuten kaikki muutkin mitä viikonlopun aikana käytiin katsomassa. Kiitos rauhoittavasta ja rentouttavasta retkiviikonlopusta Mirveli ja Camino!”
-Jaakko Hämäläinen-

Täällä luonto saa olla aika lailla itsekseen.

”Olihan se poikkeuksellinen ja synkkä perjantai-ilta, kun lähdin tuntemattomien ihmisten kanssa keskelle metsää… Nautin suuresti tästä syystuskasta! Porukka otti minut hyvin vastaan – varsinkin kun ryhmän huumori paljastui melko omalaatuiseksi eli minäkin pystyin heti rentoutumaan ja olemaan oma itseni.

Nukuin ensi kertaa yön laavussa – ja jopa yllättävän hyvin. Opin myös, että retkeily on tosiaan välineurheilua – sain hurjasti vinkkejä tarvikkeiden hankintaan. Korpi oli vallan sienirikas, joten sain kätevästi kotiväelle tuliaisetkin hankittua suoraan luonnosta. Lopuksi vielä Liessaaren sillalla paikalliset varikset järjestivät kunniakujan, joka sinetöi päätökseni pyrkiä liittymään tähän kummalliseen ja koukuttavaan retkikuntaan. 

Prospektin näkökulmasta tämä tutustumisretken porttiteoria toimi. Viimeisenä päivänä aloin haaveilemaan jo seuraavasta Tuskaretkestä ja sen tuomista seikkailuista. Olen kiitollinen, että pääsin kokemaan tämän SyysTuskan juuri tämän retkikunnan kanssa – minulla oli hauskaa!” -Suvi Torikka-

Torholan luola on n. 30 metriä pitkä / syvä kokemus.

”Lohjahan osoittautui upeaksi retkikohteeksi! Se on ollut jotenkin sellainen läpikulkukohde itselleni ennen kuin tutustuin retken koordiksiin Mirveliin ja Caminoon kunnolla – ovathan kumpikin kotoisin Lohjalta. Tämä myös mahdollisti toisen kotimaisen kielen treenaamisen, joka itsellä on agendalla, sillä leidit puhuivat ilokseni paljon ruotsia retken aikana.

Kummatkin mainitut korpikohteet, joista toinen 51 metriä moottoritiestä(!?), olivat hienoja vanhoja suht luonnontilaisia metsiä, joissa suppilot tekivät kunniaa komeissa ryppäissä. Näihin maisemiin pitää palata todellakin vielä toistekin.

Teema retkellä oli tutustua seutuun, patikoida korvissa, möyriä luolassa sekä nauttia syysluonnosta ja Mirvelin vanhempien vieraanvaraisuudesta – kaikki tämä toteutui, ja paljon muutakin. Meitä oli komiat kuusi varista liikkeellä, joten taas kerran osoittautui retken tarve todeksi.

Kiitos koordiksille ja mukana olleille! -Arpi-

Katso lisää kuvia täällä.

Retki päätettiin Lohjan keskustassa.

”Metsä. Luonnonvarainen korpimetsä.

Vuoristojen ja arktisen luontoympäristön jälkeen minulle se mieluisin, pysäyttävin ja kaunein retkikohde. Karnaisten korpi oli juuri sitä, mistä itse  metsässä eniten nautin; rauhaa, hiljaisuutta, vihreyttä, vehreyttä, jylhyyttä, humisevia satavuotisia puita, kallioita sekä syvää mystiikkaa. Valitettavasti reissu jäi itselläni puoleen väliin päällekkäisyyksien vuoksi, mutta vuorokausi Karnaisten korvessa Tuskaretkien kanssa oli parasta juuri siihen kohtaan, siinä hetkessä. 


Meillä oli myös uusi yhdistyksen jäsenkokelas mukana, joka sopi mainiosti porukkaan ja toi oman hienon lisänsä reissuun ja ryhmädynamiikkaan. Muutenkin, osallistujamäärä oli jälleen hienosti kuusi ja jatkoi nyt jo reilun vuoden jatkunutta reissujen säännöllistä toteutumista hyvällä varisprosentilla. 

Kiitos koordikset Camino ja Mirveli! ” -Terwa-

Arpi
Tietoja

Nelivitonen ulkoilman suurkuluttaja, joka viihtyy myös edistyksellisen musiikin ympäröimänä.

Vastaa