Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Latvia – Gauja National Park 26.-30.10.2022

lokakuu 26 @ 16:00 - lokakuu 30 @ 21:00

Tuska goes utomlands!

Arpi ja Terwa koordinoivat Tuskaretkien seuraavan ulkomaankomennuksen Latviaan, Gaujan kansallispuistoon kuluvan vuoden lokakuussa. Reissun rakenne, ohjelma ja budjetti järjestetään ja ollaan järjestetty niin, että se edelleen mahdollistaisi mahdollisimman monen variksen osallistumisen. 

Keskiviikkona 26.10 illalla lautalla Helsingistä(mahdollisesti 19.30) Tallinnaan, missä majoittuminen yöksi hotlaan/majataloon. Torstaina 27.10 aamulla startti kohti Latviaa ja Gaujaa. Kohteessa iltapäivällä, missä sitten jalkautuminen ja maastoutuminen kansallispuistoon. Paikkakuntia Gaujan sisällä tai läheisyydessä ovat ainakin Sigulda, Cesis ja Valmiera, mutta tarkemmat kohteet ja reitit tarkentuvat sitten myöhemmin. Torstaista lauantaihin 29.10 ollaan maastossa, eli kolme päivää kaksi yötä. Maastomajoitus teltassa tahi vastaavassa. Kansallispuiston maastossa voitaneen edetä ja liikkua jalkapatikassa, Gauja-jokea meloen tai vaikka molempia. Ja koska autolla/autoilla ollaan liikkeellä, niin myös päiväretket ovat mahdollisia, jos pidempi jalkapatikka tai melonta ei onnistu. Torstaina 29.10 iltapäivällä ulostamme itsemme maastosta ja siirrymme mahdollisesti viihteelle, tai ainakin vapaalle johonkin yllämainitulle paikkakunnalle. Majoittuminen jälleen hotlassa/majatalossa. Sunnuntaina 30.10 ajo takaisin Tallinnaan ja illalla lautalla Helsinkiin. Alustavasti Kaasun retkipakua kyselty reissulle mukaan. 

Reissun budjetti(lautat, polttoaineet ja majoitus) asettunee jonnekin 150-200€ välille. Omat humputtelut ja ruoat jokainen tietysti määrittänee itse ja maksaa sen mukaisesti. Kansallispuistossa voitaneen tosiaan liikkua jalan sekä meloen(kanootit/kajakit vuokrataan kohteessa, toki omankin voi tuoda). Eikä sen tarvitse olla joko-tai, vaan jokainen voinee valita haluamansa kulkupelin. Patikkareitit myötäilevät ainakin osittain Gauja-jokea, joten maastomajoitukset sovitaan aina sellaiseen paikkaan, mihin maitse ja vesiteitse pääsee. Ja koska auto/autot ovat mukana, niin päiväretket ja muut soveltamiset mahdollisia ja järjestettävissä. Yhteensä torstaista lauantaihin jalkapatikkaa ja/tai melontaa maastossa tulee olemaan todennäköisesti 25-35km, riippuen sitten tarkemmista reittivalinnoista yms. 

Alustavia ilmoittautumisia otetaan toki jo vastaan, mutta varsinainen ilmoittautuminen asettunee jonnekin kevään loppuun/kesän alkuun, niin saadaan lauttamatkat ja majoitukset edukkaasti, eikä jää kesälle turhaa säätämistä. Toki myöhemminkin mukaan pääsee, mutta jonkinlainen paketti pitäisi olla kasassa viimeistään touko-kesäkuun vaihteessa.

Jutellaan lisää vuosikokouksessa! 

-Terwa-

 

Tiedot

Alkaa:
lokakuu 26 @ 16:00
Loppuu:
lokakuu 30 @ 21:00

Järjestäjät

Terwa
Arpi

Tapahtumapaikka

Gauja National Park

Vastaa