top of page

KOSKELJÄRVEN VESISTÖRETKI 31.5.-2.6.2024
Kun kesäkuulle suunniteltu kevätmelonta peruuntui, Dandane tempaisi lyhyehköllä aikataululla pystyyn pienen viikonloppureissun. Tarkoitus oli yöpyä perjantain ja lauantain välinen yö yhdistyksen laavulla ja lauantaina lähteä yön yli seikkailulle Koskeljärvelle. Reissuun ilmoittautui Dandanen lisäksi Karu (la-su osioon) ja Kiusaus.
 

Sääennusteet alkoivat reissun lähestyessä näyttää jänniltä. Ukkosta olisi luvassa vaihtelevasti koko viikonlopulle. Tämä sai aikaan pientä epäröintiä lähtijöissä, koska vesillä olo ukkosella ei välttämättä ole se kaikista parhain idea. Reissu kuitenkin päätettiin toteuttaa pienellä riskillä.
 

Epämääräisten sekoilujen seurauksena kävi niin, että Kiusaus vietti laavuyön yksin omassa rauhassaan. Mikäs siellä oli laavun reunalla makoilla ja lueskella kirjaa. Hyttysiä oli valtavasti, mutta hyttyssavut laavun nurkissa pitivät laavun melko lailla hyttysvapaana alueena. Hyttysten takia oli pakko nukkua teltassa, mutta kuuman päivän kuuma ilta teki olon alkuyöstä melko tukalaksi. Uni maistui kunnolla vasta aamuyöstä ilman viilennyttyä.
 

Lauantaiaamuna kokoonnuttiin porukalla Koskeljärven rantaan Uhratun nuotiopaikalle. Karulla ja Dandanella oli kulkupeleinä kajakit, Kiusaus lähti reissuun sup-laudalla. Päivän sää osoittautui aurinkoiseksi ja pääasiassa hyvin nautinnolliseksi. Lämpöä riitti ja pieni tuulenvire piti olon raikkaana kuumuudesta huolimatta. Komiaa lisäelementtiä tunnelmaan loivat joka puolella ympärillä lipuvat ukkosrintamat. Taivas oli koko ajan jossain suunnassa tumma ja ukkosen jyrinää kuului pitkin päivää. Suoraan kohdalle ei kuitenkaan myrsky melonnan aikana osunut.
 

Koskeljärveä kierreltiin rantoja myöten ja tutkittiin paikkoja. Kiirettä ei pidetty ja taukoja vietettiin paljon. Todettiin järven olevan melkoinen retkeilijän unelma: tasokkaita retkirakennelmia on rannoilla paljon, laavuja useita, ja järven saaretkin ovat hyvin potentiaalisia leiripaikkoja. Koskeljärven rantoja kiertää jalkaisin kuljettava retkeilyreitti, joka kyllä täytyy joskus käydä kävelemässä. Pohdittiin, että järvi olisi hyvin potentiaalinen kohde myös uintiretkeilyyn.
 

Päivän melontasaldoksi tuli noin 14 kilometriä. Koluttuamme järven kolkat läpi leiriydyimme pienelle Hyttyskari-nimiselle saarelle. Melkein heti leiriydyttyämme ilma kylmeni nopesti, tuuli yltyi ja olosuhteet muuttuivat myrskyisiksi. Sadetta emme kuitenkaan saaneet päällemme, vaan saimme istuskella iltaa rauhassa ja kuivina. Tuuli piti myös hyttyset aisoissa.
 

Yöllä uni maistui makiasti kaikille. Aamulla hyvä onni säiden kanssa kuitenkin päättyi. Heti aamiaisen jälkeen alkoi sataa ihan kunnolla ja nyt se ukkosrintamakin osui kohdalle. Katselimme sadetta ja salamointia ja päätimme odotella kelin paranemista ennnen matkan jatkamista. Sääennuste oli kuitenkin melko ankea: sade ei tulisi loppumaan useaan tuntiin. Niinpä päätimme lähteä sateessa suorinta reittiä takaisin Uhrattuun heti, kun salamointi reitin päällä loppui. Evakuointimelonta lapioitiin melko vauhdikkaasti. Autoille päästyämme satoi edelleen, ja kaikki kamat pakattiin läpimärkinä autoihin. Reissun päätteeksi käytiin vielä porukalla pizzalla.
 

Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan antoisa ja rentouttava. Kiitos kaikille mukanaolleille, ja ensi kertaan!

 

Kiusaus

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page