top of page

Linnaluodon valloitus 3.-5.5.2024

Updated: May 5

Linnaluoto on pieni, läpimitaltaan vain rapiat 300m kokoinen saari Turun sisäsaaristossa.

Olen ajellut tuosta veneellä ohi jo Kekkosen aikaan ja saari on kiehtonut minua juuri omalaatuisen muotonsa vuoksi.


Jo nimi Linnaluoto antaa viitteitä saaren topografiasta. Se on muodoltaan lähes täydellinen puolipallo, eikä siellä ole yhtään kesämökkiä. Syyn voi huomata maastokartasta. Siellä ei ole tasaista laania niin paljon, että sinne voisi mökin nostattaa. 

Retkeilyn kannalta saari lienee hyvin vaativa, joten sinne on mentävä retkelle. Se sijaitsee keskellä sisäsaariston parhaita maisemia ja kalavesiä. Saareen saavutaan vesiteitse. Kalustoa löytyy tällä hetkellä yhden kajakin ja sähkömoottorilla varustetun kumijollan verran. Joku viritys lainavehkeisiin löytyy myös, mutta ei mitään varmaa.  Jos sinulla on oma vesikulkuneuvo, soutuvene tms, se kannattaa ottaa mukaan. Merimatkaa tulee noin puoli merimailia eli kilometrin verran. Vedet on vielä hyvin kylmiä, joten uintimahdollisuutta ei ole.  Matka on suojaisa ja mahdollisia lähtöpaikkoja on maantien päässä useampi; Röölä, Teros ja vanhat lossirannat.

 

Reissussa ollaan jokamiehenoikeuksilla, joten ainoat tulet tehdään keittimiin. Ajankohta on myös pesintäaikaa ja oletettavasti tuolla pesii monimuotoinen lintupopulaatio. Jos käy ilmi, että emme voi tuolla retkeillä häiritsemättä pesintää kohtuuttomasti, täytyy tehdä plan B.


Teltalle saattaa löytyä tasaista saaren etelärannalta, mutta hammock lienee silti kätevin yösija. Saari on puustoltaan tuuhean oloinen.


Tekemistä tuolla lienee lintujen bongailu sekä kalastus. Leppoisaa, juurevaa touhua siis luvassa. Ilmaiskaa mielenkiitonne niin alan järjestellä kuljetuskalustoa yms. Aikataulu on salliva lyhyen merimatkan ja iltojen valoisuuden takia. Myöhemminkin voi saapua ja kyyti saarelle saadaan järjestymään

41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page