top of page

Tuskaretket Ry 20v. juhlagaala 13.11.2021 – Tarmon Talolla

Updated: Aug 14, 2022


Tuskaretket Ry:n 20v. juhlavuosi sai arvokkaan ja arvoisensa kruunun, kun juhlagaala toteutui lauantaina 13.11.2021 Turussa Tarmon Talolla.


Juhlan alkuperäinen ajankohta asetettiin kuluvan vuoden elokuulle, mutta korona************pandemia siirsi juhlaa muutamalla kuukaudella keskelle pimeintä syksyä. Vaan ei pimeys lannistanut variksia ja synttäreitä sekä kunniakasta 20-vuotista taivalta juhlittiin iloisesti, eloisasti ja rattoisasti. Juhlaillan ohjelmaan kuului koskettavia puheita, liikuttavia tervehdyksiä maailmalta, herkullista ruokaa, maistuvia virvokkeita, kuvia vuosien varrelta, kisailua varisvakavassa hengessä sekä tietenkin tanssia ja discoa.

Juhlagaalaan saapui lopulta noin 25 kutsun saanutta ja mukana juhlahumussa oli niin jäseniä, entisiä jäseniä kuin jäsenten seuralaisiakin. Valitettavasti, kuten odotettavissa oli, muutamia juhlijoita joutui jättämään ilottelun väliin sairastumisten ja muiden esteiden vuoksi. Totta kai, juhlagaalan järjestelyistä vastanneen yhdistyksen hallituksen toiveissa oli suurempi osallistujamäärä. On kuitenkin tärkeämpää ja olennaisempaa olla onnellinen ja tyytyväinen siitä mitä on, kuin surullinen siitä mitä ei ole. Tätä neuvoa noudattaen saimme aikaiseksi varsin onnistuneet juhlat, missä hymy, nauru ja ilo sekä lopulta tanssi valtasivat juhlasalin.

Yhdistyksen historiaa ja nykyisyyttä todensivat hienosti juhlijat kaukaa perustamisajoilta aina uusimpiin varisjäseniin. Siinä missä toiset pidempiaikaiset jäsenet jäävät taustalle tai siirtyvät etäämmälle, niin uudemmat retkeilyintoilijat astuvat esiin ja kantavat yhdistystä taas omalla panoksellaan eteenpäin. Luonnollista kiertokulkua, sanoisin. Yhdistys muuttuu ja muuntautuu, mutta pysyy.

Juhlagaalan sekä aikaisemmin syksyllä toteutuneen juhlapurjehduksen järjestäminen oli hallitukselle ja järjestelyissä mukana olleille kova rutistus. Nyt, niiden jälkeen joulua kohti tallatessa on mukava todeta rutistuksen olleen vaivan arvoista. Juhlapurjehdus palveli tarkoitustaan loistavasti ja tarjosi ikimuistoisia merellisiä elämyksiä, kun taas juhlagaala osoitti ansaittua kunnioitusta ja arvostusta Tuskaretket Ry:n tarinalle ja tarkoitukselle. Yhdistyksen hieno historia saa ja sai jatkoa uudelle alkaneelle vuosikymmenelle ja toivottavasti 5 vuoden päästä juhlitaan jo neljännesvuosisataa. Miettikääpä sitä!

Kiitos toverit, kanssavarikset, tuskahallitus ja arvon juhlijat! Juhlavuoden jälkeen on hyvä keskittyä ja siirtyä perustehtäväämme, eli retkiin ja retkeilyyn. Juhlagaalan etkoina toimi juhlatiloissa pidetty syyskokous, missä retkien päivämääriä lyötiin alustavasti lukkoon vuodelle 2022. Ensimmäisenä tulossa on TalviTuska 28.-30.1.2022. Tervetuloa mukaan!

-Terwa-23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page