top of page

Laavuilua Hinnerjoella loppiaisena 6.-7.1.2024


Talven ollessa komeimmillaan oli hyvä lähteä laavulle. Aurinkoinen ja kylmä päivä houkutteli mukaan jopa yhdeksän varista, joista kuusi tekivät päiväretken ja kolme jäi yöksi.

Varusteet ja henkilökohtaiset kestävyydet kävivät läpi testin kylmyyden kanssa - hyvin tuloksin, mittarin painuessa aamuyöllä -27 asteeseen.

Mirvelille kokemus oli uusi ja "kuumottava", mutta kääntyi elämykseksi ja kylmyyden kanssa pärjäämiseksi. 
Puuhasteluosastolla tehtiin polttopuita yöpyjien turvaksi ja seuraavien vierailijoiden iloksi.

Niitä jäi nyt noin 40% varastointikapasiteetista. Tämä tarkoittaa pariakolmea päiväretkeä tai yhden viikonlopun tarpeita, mutta selvää on että kunnon puusavottaretki on edessä keväällä.

Pääsiäisen tienoota heiteltiin ilmaan - vuosikokouksessa kalenteroidaan tarkemmin. 


Toisessa puuhanurkassa taas nostettiin pöytä eli tukinpätkänpuolikas maasta ilmaan. Seisomakorkeudesta oivallisesti nyt toimiva taso houkuttelee keittelemään ja nojailemaan. Sijoituspaikka on vielä auki ja pystyssä pysymisen varmuudeksi lisätuki tarvittaneen.

Kausivalot somistivat komeutta ehtoolla.

Varustepuolella uutta edusti Kamiinan uusi kotateltta. Yhdelle luksustilat ja 2-3 yöpyjälle riittävät sisätilat omaava majoite oli hieno. Titaanikamiinan avulla sisälle sai todella lämpöisen tunnelman.

Lämmönlevitin löyhytteli asteet tasaisesti ympäri kotaa.

Kamiinalla oli ahkio mukana, jonka kanssa muhkea setti polttopuineen liukui vaivatta paikalle.

Luontohavainnot painottuivat kauniiseen talvimetsään, auringon luomiin sävyihin ja tähtikirkkaaseen taivaaseen. Palokärki kävi lentelemässä aamusella lähistöllä ja peurat-kauriit-oletetut olivat twistanneet ihan nurkissa lähiaikoina. Jokunen pikkutirppa vihelteli jossakin, mutta aika hiljainen se metsä noissa olosuhteissa alkaa olla. 

Tuskaretket kiittää osallistujia mukana olosta ja alueen isäntiä luvasta retkeillä Hinnerjoella!
61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page